Heeft u aanslag, condens, vocht of vuil tussen het dubbelglas? Dan is uw ruit lek! Benieuwd naar de oorzaak of juist hoe dit voortaan voorkomen kan worden? In deze blog geven wij meer informatie over wat te doen bij een lekke ruit.

wat te doen bij een lekke ruit

De oorzaken van een lekke ruit

Een lekke ruit is te herkennen aan verschillende punten zoals condens. De oorzaak heeft meestal te maken met de loslatende verbinding tussen het glas en de afstandhouder. Tussen het dubbel glas zit namelijk een spouw door middel van een afstandhouder. Deze is meestal van aluminium. Zo’n afstandhouder creëert ruimte tussen de glasbladen. De schone en droge lucht tussen de glasbladen wordt met een speciale beglazingskit afgedicht.

Herkent u één van de volgende punten?

  • houtrot
  • slechte staat van verf- en kitwerk
  • slecht functionerende draaiende delen
  • minder helder glas
  • condens

Dan is het glas waarschijnlijk lek en valt dit snel op. De isolatiewaarde van het glas neemt af en ziet u terug in de energierekening.

Voorkomen is beter dan genezen

Het liefst voorkomt u een lekke ruit door goed onderhoud te (laten) plegen. Mocht het toch nodig zijn om uw lekke ruit te herstellen of te vervangen? Martens glas & sloten plaatst een nieuw dubbel isolatieglas waardoor u bent voorzien van de beste kwaliteit. Onze glaszetters hebben een enorme voorraad glas, maar zit uw ruit er toch niet tussen? Dan verzorgen wij een veilige noodoplossing. We meten direct het glas en bestellen het voor u.

Martens Glas en Sloten Made

Het plaatsen van een nieuwe ruit kan het beste worden overgelaten aan de specialist. Zeker wanneer een lekke ruit snel verholpen moet worden. Maak daarom gebruik van de 24/7 glasservice van Martens Glas en Sloten.

Dus heeft u een glaszetter nodig? Onze vakmensen staan voor u klaar! Neem contact met ons op.

Naar contact