Op zoek naar een Glasservice in Oosterhout? Heeft u een nieuwe ruit nodig of wilt u meerdere ruiten laten vervangen? Een kapotte ruit komt altijd ongelegen en we begrijpen dat u snel geholpen wilt worden. Bij de 24 uurs service van Martens Glas & Sloten staan wij daarom altijd voor u klaar.

Glasservice

Glasservice Oosterhout van Martens Glas & Sloten bestaat uit de 24/7 beschikbaarheid van onze eigen vakmensen. Onze glaszetters hebben een grote voorraad glas mee zodat ze niet voor verrassingen komen te staan. Het glas wordt op locatie speciaal op maat voor u gesneden. Mochten wij de ruit toch niet op voorraad hebben dan zorgen wij voor een veilige noodvoorziening en bestellen wij de juiste ruit.

Martens Glas&Sloten

Hoe vervangen we een ruit?

Benieuwd hoe het vervangen van een ruit in zijn werk gaat?

 • Kit verwijderen
  Als eerste wordt de kit van de huidige ruit verwijderd met een stanleymes
 • Verwijderen van de glaslatten
  We maken gebruik van een beitel om de glaslatten voorzichtig los te wrikken van het kozijn. We beginnen altijd onderaan en werken via de zijkanten omhoog.
 • Het glas verwijderen
  Met veiligheidshandschoenen kan het glas vervolgens voorzichtig verwijderd worden. Door het gebruik van zuignappen is de ruit gemakkelijker te verplaatsen.
 • Verwijderen oude kit
  We verwijderen de oude kit en de glasband van het kozijn en de glaslatten.
 • Nieuwe glasband plaatsen
  Daarna brengen we een nieuwe glasband aan op het kozijn en plakken we een strook op circa 2 mm van de rand.
 • Ruit plaatsen
  Voordat de ruit geplaatst kan worden moeten er 2 glasblokjes van ongeveer 3 mm dik onder de ruit geplaatst worden. Leg deze in de buurt van de hoeken.
 • Afkitten
  Vervolgens kitten we de ruit op de glaslatten rondom de ruit. De kit moet goed tussen de aansluitingen komen. Tot slot plamuren we de spijkergaatjes dicht.

Martens Glas & Sloten

Het plaatsen van een ruit is specialistisch werk en is niet voor iedereen weggelegd.
Wij begrijpen dat u bij glasschade snel geholpen wilt worden. Onze ervaren glaszetters zorgen ervoor dat u uw glasschade deskundig wordt hersteld.

Bij de Glasservice van Martens Glas & Sloten Oosterhout weet u zeker dat u door vakkundig, ervaren, betrouwbaar en vriendelijk personeel geholpen wordt en dat uw ruit in topconditie wordt afgeleverd.

Neem vandaag nog contact met ons op voor het vakkundig herstellen van uw glasschade.

Naar contact