Een afgebroken sleutel in het slot is altijd vervelend. U komt thuis na een lange werkdag en dan net wanneer u de sleutel wilt omdraaien breekt de sleutel af. Gelukkig hoeft het verwijderen van een afgebroken sleutel in een slot niet lang te duren. Om het gemakkelijker te maken stellen wij 5 tips op.

Sleutel-afgebroken-in-slot

5 tips om zelf een afgebroken sleutel uit een slot te verwijderen.

 • Een nijptang is uw beste vriend
  Als er nog een stukje sleutel uit het slot steekt kunt u met een nijptang voorzichtig proberen uw sleutel uit het slot te trekken. Het is belangrijk dat u dit wel voorzichtig doet en niet meer schade aanricht.
 • Een sterke magneet
  Met een sterke magneet is het mogelijk om de rest van uw sleutel uit het slot te halen. Voordeel van deze methode is dat er geen schade kan worden toegebracht aan het slot.
 • Sleutelverwijderaar gebruiken
  Met een sleutelverwijderaar is het mogelijk om uw sleutel snel en gemakkelijk te verwijderen. Helaas is dit gereedschap niet verkrijgbaar in een gewone winkel maar moet u dit gereedschap online bestellen.
 • Een haakje
  Met het zaagblad van een figuurzaag is het mogelijk om het tandje als haak te gebruiken en de sleutel eruit te halen.
 • Lijm
  Door secondelijm aan te brengen op uw afgebroken sleutel en die voorzichtig weer te plaatsen is het mogelijk dat beide delen weer aan elkaar vastzitten.

Martens Glas en Sloten Oosterhout

Wil het toch niet lukken om uw afgebroken sleutel uit het slot te halen of wilt u er zeker van zijn dat het goed gebeurt? Neem contact op met Martens Glas en Sloten. Dankzij onze 24/7 service staan wij dag en nacht voor u klaar. Neem nu direct contact met ons.

Naar contact